تعمیر گیربکس زانتیا یکی از مراحل مهم و ضروری در نگهداری این خودرو است. گیربکس به عنوان یکی از اجزای اصلی و حیاتی اتومبیل، وظیفه انتقال قدرت از موتور به چرخ ها را بر عهده دارد و هرگونه خرابی در آن میتواند عملکرد کلی خودرو را تحت تاثیر قرار دهد.
زانتیا، به عنوان یک خودروی محبوب و قدیمی، ممکن است با مشکلاتی مانند عدم تعویض دنده، صداهای غیرمعمول یا نشتی روغن گیربکس مواجه شود. با توجه به این مشکلات، تعمیر به موقع و اصولی گیربکس از اهمیت بالایی برخوردار است.
تشخیص زود هنگام علائم خرابی و بهره از تعمیرکار گیربکس دستی متخصص برای تعمیرات میتواند به کاهش هزینه ها و افزایش عمر خودرو کمک کند. در ادامه به بررسی خودروی زانتیا، علائم و دلایل خرابی گیربکس زانتیا، هزینه تعمیر گیربکس زانتیا و راه های مراقبت و جلوگیری از خرابی گیربکس می پردازیم.
تماس با متخصص تعمیرات: 09120242802
آدرس ما: انتهای یادگار امام جنوب ابتدای کمیل غربی، نبش کوچه باقی پلاک 731 مجموعه تهران کار
فهرست مطالب
Toggleسیتروئن زانتیا یک خودرو خانوادگی فرانسوی است که در دو نسخه لیفت بک و استیشن واگن به بازار عرضه شد. این خودرو از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ در سه تیپ مختلف تولید شد و توانست در رقابت با پژوهای ایران خودرو، به خوبی توجه خریداران را جلب کند.
زانتیا از پیشرانه های متنوعی استفاده می کند که در بسیاری از محصولات پژو سیتروئن مشترک هستند. این موتورها شامل نمونه های ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی، ۳ لیتری ۶ سیلندر بنزینی، ۱.۹ لیتری دیزلی تنفس طبیعی و ۲.۱ لیتری توربو دیزل می باشند.
جعبه دنده های آن شامل یک گیربکس دستی ۵ سرعته و گیربکس های اتوماتیک آلمانس و AL4 هستند، که وظیفه انتقال نیروی موتور به چرخهای جلو را بر عهده دارند.
سیتروئن زانتیا در سال ۱۹۹۳ به بازار جهانی معرفی شد و تا سال ۲۰۰۱ در خط تولید سیتروئن باقی ماند. به همین دلیل، نباید از این خودرو انتظار امکانات و تجهیزات مدرن داشت. اما ترمز ضد قفل، ایربگ، تنظیم برقی و گرم کن آینه بغل از امکانات مشترک هر سه تیپ زانتیا در ایران به شمار می روند.
مدل ۱.۸ لیتری زانتیا از موتور معروف XU7 بهره می برد که این موتور در تیپ سوپرلوکس زانتیا حداکثر ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
قدرت موتور از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود، به طوری که این تیپ می تواند در ۱۱.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.
همچنین، حداکثر سرعت زانتیا ۱۹۴ کیلومتر در ساعت است و مصرف سوخت آن در هر ۱۰۰ کیلومتر ۸.۷ لیتر بنزین میباشد.
زانتیا، خودرویی محبوب در ایران، با گیربکس های خود ویژگی های مثبت و منفی را به همراه دارد. در اینجا به بررسی مزایا و معایب گیربکس زانتیا می پردازیم:
مزایا: گیربکس دستی زانتیا، عملکردی قابل قبول و هماهنگ با موتور خودرو ارائه می دهد. این جعبه دنده، امکان انتقال قدرت مناسب به چرخ ها را فراهم می کند. گیربکس های زانتیا به طور کلی از کیفیت ساخت مناسبی برخوردارند.
در صورت نگهداری مناسب، عمر مفید بالایی دارند.
معایب: گیربکس های زانتیا، به خصوص گیربکس های اتوماتیک، به نگهداری دقیق و منظم نیاز دارند، عدم توجه به تعویض روغن و سرویسهای دورهای، میتواند منجر به خرابی گیربکس شود.
در صورت بروز خرابی، تعمیر جعبه دنده زانتیا می تواند پرهزینه باشد و یافتن قطعات اصلی و تعمیرکار متخصص نیز ممکن است دشوار باشد.
آدرس ما: انتهای یادگار امام جنوب ابتدای کمیل غربی، نبش کوچه باقی پلاک 731 مجموعه تهران کار
هزینه تعمیر گیربکس زانتیا بستگی به نوع مشکل و شدت آسیب دارد. معمولاً برای تعمیرات جزئی، مانند تعویض روغن یا تنظیمات، هزینه ها حدود ۵۰۰ هزار تا 1 میلیون تومان خواهد بود.
اما در صورت نیاز به تعویض قطعات اصلی یا انجام تعمیرات اساسی، هزینه ها میتواند به ۲ تا ۵ میلیون تومان برسد. همچنین، استفاده از قطعات اصلی یا غیر اصلی نیز تأثیر مستقیم بر هزینه تعمیرات دارد.
بنابراین، بهتر است وضعیت گیربکس را به یک مکانیک متخصص از جمله تعمیرکار استاد گیربکس نشان دهید تا برآورد دقیقی از هزینه ها ارائه کند.
لیست اجرت تعمیرات زانتیا:
خدمات | هزینه تعمیر گیربکس چانگان |
تعمیر گیربکس زانتیا | 5،000،000 – 20،000،000 |
تعمیر کامل موتور | 25،000،000 |
تعویض دیسک و صفحه زانتیا | 1،500،000 – 3،000،000 |
تعویض روغن گیربکس زانتیا | 2،200،000 |
باز و بست کردن موتور برای تعمیر واشر سر سیلندر | 7،000،000 |
قیمت گیربکس زانتیا بسته به عوامل مختلفی مانند نوع گیربکس (دنده ای یا اتوماتیک)، مدل خودرو، سال ساخت، و نو یا دست دوم بودن آن، متغیر است.
به طور کلی در زمان نگارش این مطلب قیمت گیربکس زانتیا بین 30 تا 50 میلیون تومان می باشد. همچنین شما می توانید برای اطلاعات به روز تر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
خرابی گیربکس زانتیا دنده ای می تواند با چندین علامت متفاوت خود را نشان دهد. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تماس با متخصص تعمیرات: 09120242802
از رایج ترین دلایل خرابی گیربکس زانتیا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
سخن پایانی
هدف ما از این مقاله، آشنایی با مشخصات خودروی زانتیا، علائم و دلایل خرابی آن و هزینه های تعمیر گیربکس زانتیا بود. آشنایی با این موارد به شما کمک می کند در زمان بروز علائم خرابی، زودتر به تعمیرگاه تخصصی برای عیب یابی و تعمیر مراجعه کنید و از آسیب دیدن بیشتر قطعات جلوگیری کنید.
همچنین راهکارهایی را ارائه داده ایم تا با رعایت آن ها از خرابی زودرس گیربکس زانتیا خود پیشگیری کنید.
آدرس ما: انتهای یادگار امام جنوب ابتدای کمیل غربی، نبش کوچه باقی پلاک 731 مجموعه تهران کار